Skip to content

Quantum-Touch®

Heb je last van je rug? Voel je soms pijn in je knieën? Doen je heupen af en toe zeer? Heb je misschien een onbehagelijk gevoel ergens binnen je lichaam? Zo ja, dan kan Quantum-Touch je helpen om je weer vrij en blij te voelen!

 

Maar wat is Quantum-Touch?

Quantum-Touch is een krachtige healingsmethode ontwikkeld door Richard Gordon. In 1987 schreef hij zijn eerste boek: Quantum-Touch – The Power to Heal (Nederlandse titel: Quantum-Touch – Een doorbraak in het genezen met je handen). Sindsdien zijn er meerdere boeken van hem verschenen. De titels en alle andere informatie over Richard en Quantum Touch zijn te vinden op: www.quantumtouch.com

Quantum-Touch®

Energie

Om te beginnen betekent het woord quantum een heel klein electromagnetisch deeltje. Dat wil zeggen, het atomisch, of zelfs subatomisch niveau van energie, of in andere woorden, de kleinste hoeveelheid van energie, of waar energie uit bestaat. Quantum-Touch geneest/ accelereert genezing door deze energie aan te boren, te versterken en te sturen naar de plek die het nodig heeft. De frequentie binnen het lichaam van de cliënt resoneert met de frequentie die geofferd wordt door de behandelaar. Om een analogie te gebruiken, het lijkt op wat er gebeurt als je een noot van een piano zou spelen in een kamer waar ook een snaarinstrument ligt. Je zou merken dat de snaar met dezelfde noot, de zelfde frequentie, resoneert!

‘Quantum’ geeft aan dat heling plaats vindt op dat niveau waar bewustzijn en materie samen komen, het quantum-niveau, daar waar gedachten vorm krijgen. Quantum-Touch heeft invloed op alle niveaus: fysiek (bijvoorbeeld, atomen, moleculen, cellen en weefsels), mentaal, emotioneel en spiritueel. Liefde, aandacht en intentie hebben invloed op al deze niveau’s. Alles is verbonden. Het resultaat van een behandeling is vaak niet alleen dat de klacht verandert, maar ook de gedachten en het gedrag. Dit maakt de kans groter dat de klacht is opgelost en ook permanent weg blijft.

Liefde

Net zo belangrijk als de energie is de kracht van liefde. Immers is liefde ook energie. Liefde zorgt voor de positieve lading van de energie die nodig is om genezing mogelijk te maken.

 

Adem

Quantum-Touch maakt gebruik van verschillende ademhalingstechnieken. Door de ademhaling wordt de kracht van de energie geïntensiveerd. Tegelijkertijd zorgt de ademhaling dat de energie zijn doel, de plaats waar genezing nodig is, effectief en snel bereikt.

 

Lichaamsbewustzijn

Het lichaam leeft. Elk gedeelte van ons lichaam heeft een bewustzijn die beïnvloed kan worden door energie. En elk gedeelte van het lichaam heeft een eigen frequentie met een daarmee verbonden bepaalde trilling. Als iets lichamelijk (of geestelijk) uit balans is, dan is de trilling ook uit balans. Quantum-Touch brengt de trilling tot zijn optimale niveau.

 

Intentie

Ook heel belangrijk is intentie. De intentie van de Quantum-Touch practitioner én de intentie van de cliënt zijn essentieel om heling mogelijk te maken. Wat wil je bereiken? Ga daar voor met hart en ziel!

Dus, hoe werkt Quantum-Touch?

Stel je voor dat je pijn in de lagere rug hebt waardoor je niet subtiel kan bewegen. Je wilt heel graag vrij zijn om goed te kunnen bewegen. De behandelaar begint met het uitlijnen van je lichaam. Dat wil zeggen, het kijken en meten van de stand van de heupen gevolgd door Quantum-Touch toe te passen op het gebied van de heupen/ bekken, het hoofd, schouders, nek en rug. Hoe grondig dit is, en hoe lang dit duurt, hangt af van wat er gebeurt en/of wat er nodig is op dat moment.

 

Er zijn verschillende Quantum-Touch technieken die de behandelaar toe kan passen. De meest gebruikte techniek is als volgt. De behandelaar plaats zijn handen op de plek waar de cliënt pijn voelt. Door middel van een bepaalde ademhaling, samen met liefde en intentie, faciliteert zij de cliënt om de frequentie en de trilling van de energie van het lichaam te verhogen tot zijn optimale niveau.

 

De Quantum-Touch practitioner is dus de behandelaar. Jij bent de genezer! Ik help jou om je eigen lichaam te helen!

 

QUANTUM COACH

Als Quantum Coach, ben ik gekwalificeerd om Quantum-Touch, Quantum Allergy en Self-Created Health aan te bieden. De titel Quantum Coach is bedacht door Yolande van Rosmalen en Linda Menkhorst van QTouch Nederland en mag alleen maar gebruikt worden door mensen die hun trainingen hebben gevolgd. Yolande en Linda zijn getraind door Richard Gordon (de oprichter van Quantum-Touch) en hebben ook hun eigen genezingsmethodes ontwikkeld.

 

Quantum-Touch®
Quantum-Touch®

QUANTUM ALLERGY

Voel je je belemmerd om te zijn wie je werkelijk bent door een bepaalde allergie? Ben je voor iets allergisch maar je weet niet wat? Quantum Allergy helpt je om te ondekken niet alleen voor wat je allergisch bent, maar ook hoe je er vanaf kan komen.
De oorsprong van een allergie kan komen door een bepaalde stof die in bijvoorbeeld eten zit, maar ook door een traumatische ervaring. Door technieken, ontwikkeld door Linda Menkhorst en Yolande van Rosmalen van QTouch Nederland, kom je er achter wat het is dat jouw lichaam (en/of geest) stoort en wordt jouw systeem gereset zodat je geen last meer hebt om vrij in het leven te kunnen bewegen.

 

SELF-CREATED HEALTH

Self-Created Health is net als Quantum-Touch door Richard Gordon ontwikkeld. Het is een proces dat het mogelijk maakt om mensen te helpen de emotionele oorzaken van gezondheidsproblemen en andere problemen te ontdekken, loslaten en oplossen. Self-Created Health maakt gebruik van specifieke, zorgvuldig bedachte vragen die het mogelijk maken om heel snel achter de emotionele oorzaken van problemen te komen en ze aan te pakken.

Het lichaam heeft de mogelijkheid om symptomen te creëren die de emoties, die we onderdrukken en niet uiten, weerspiegelen. Ziek zijn is dus niet per se een dysfunctie, maar vaak een manier om ons te laten zien dat we zijn gestopt met liefde geven.